Ugrás a fő tartalomra

Újabb útfelújításra buzdít Domboriban a Dunaág 7139 Egyesület - közös cél a jobb infrastruktúráért!

Takács Anikó, a Dunaág 7139 Egyesület elnöke egy új lendületet adott a helyi közösségépítésnek és az infrastrukturális fejlesztéseknek, amikor közzétett egy fontos felhívást az egyesület Facebook oldalán. Az őszi útfelújítások Faddi Önkormányzattal együtt történő előkészítése érdekében a kezdeményezés célja, hogy összegyűjtsék az érintett lakosok, üdülőtulajdonosok támogatását és részvételét az útfelújítási projektben. A kezdeményezés nem csak a közutak állapotának javítását célozza meg, hanem közösségük összefogásának és erőforrásainak hatékony felhasználását is támogatja.

Az egyik felújítandó szakasz esőzés után

Az útfelújítási projekt érintett utcái a következők: Liliom, Margaréta, Muskátli, Gesztenye, Levendula, Diófa, Orgona és Öregfalu hátsó utcája. Azokat az ingatlantulajdonosokat várják, akik elkötelezettek a környék jobbá tételére és hajlandók együttműködni az útfelújítási tervek megvalósításában.

A projekt részletei szerint minden érintett üdülőhöz tartozóan 25.000 forint befizetés szükséges az útfelújítási munkálatokhoz. Az összeg a tervek szerint most is a Faddi Önkormányzat támogatásával együtt kerül felhasználásra, hogy a legjobb minőségű és tartós megoldásokat lehessen biztosítani. A közös összefogás révén ez a pénzügyi hozzájárulás lehetővé teszi az infrastrukturális fejlesztés hatékony megvalósítását.

Takács Anikó elnök asszony hangsúlyozza, hogy az egyesület elkötelezett a közösség fejlesztése iránt, és az útfelújítás csak egy lépés a cél elérése felé. A kezdeményezés mögött ott rejlik a vágy, hogy a helyi lakosok között szorosabb kötelékeket építsenek, és egy élhetőbb, kényelmesebb környezetet teremtsenek mindenkinek.

Az érdeklődő ingatlantulajdonosokat arra kérik, hogy igény esetén vegyék fel a kapcsolatot az alábbi telefonszámon: 06209323923.

Ez a lépés a kezdeményezés sikerének kulcsa, hiszen csak együttműködve érhetik el az elkötelezett közösség által kitűzött célokat.

Az előző, tavaszi útfelújítási projekt iránt mutatkozó érdeklődés és az eddigi pozitív visszajelzések alapján úgy tűnik, hogy a helyi lakosok készek összefogni a jobb infrastruktúráért és a környékük fejlesztéséért. Takács Anikó és a Dunaág 7139 Egyesület elnöksége büszke arra, hogy ilyen aktív és elkötelezett közösséget láthat maga körül, és bizakodóan várják az útfelújítási projekt megvalósításának következő lépéseit.

A Dunaág 7139 Egyesület felhívása tehát nem csupán egy útfelújításra irányul, hanem egy erős közösség építésére és a környék életminőségének javítására. Az összefogás ereje itt is megmutatkozik, és a kezdeményezés példája lehet más közösségek számára is, hogy hogyan lehet közösen elérni a jobb jövőt.

Felhívás!

Forrás:

Kapcsolódó:

Kapcsolódó írások

Napi horgászjegy árusítás

Emlékeztetőként, az alábbi helyszíneken van lehetőség a 2020 évi szezonban horgászjegyet vásárolni a Fadd-Dombori holtághoz. Annyi kiegészítést érdemes megtenni, hogy a hivatalos közleményből kimaradt, miszerint a Faddi Horgászbolt hétköznap délután 13-tól 17-ig is nyitva van, szombaton pedig 12-ig.

Nyílt levél a Domborit érintő fürdési tilalom kapcsán

Az alábbi nyílt levelet a Dunaág 7139 Egyesület küldte Fadd polgármestere részére a Dombori holtág strandjait érintő  2023. augusztus 11. napjától érvényes fürdési tilalom kapcsán. A kép illusztráció, forrás: Bing AI Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselők! Mind Faddon, mind Domboriban a lakosok, és az üdülőtulajdonosok körében nagy érdeklődést és egyben aggodalmat váltott ki, hogy a múlt héten történt fürdővíz vizsgálatok eredménye szerint a Dombori I. és II. számú strand vízminősége nem megfelelő, ami miatt a fürdőzés korlátozását rendelte el az egészségügyi hatóság. A Dunaág 7139 Egyesület célkitűzései között szerepel többek között az aktív közreműködés a település természetvédelmi, zöldfelület védelmi, szennyezés megelőzési és településfejlesztési tevékenységében. Fontos számunkra a közérdekű információhoz jutás biztosítása, és tagjaink pontos tájékoztatása, továbbá az aktív közreműködés az üdülőterülettel kapcsolatos fejlesztések, célok, tervek megvitatásában és megvalósítá

Köszönet és tervek az 1 százalékos felajánlásokból

A Dunaág 7139 Egyesület nevében szeretnénk kifejezni hálánkat mindazoknak, akik az idei év során az adójuk 1%-át szervezetünknek ajánlották fel. Az ilyen önzetlen támogatás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy közösségünk továbbra is fejlődjön és virágozzon.