Ugrás a fő tartalomra

Domboriban civil összefogással újítottak fel 40 éve elhanyagolt utcákat

Domboriban 12 aszfalt nélküli, zúzott köves utca található, melyek évek óta problémát jelentettek a csapadékos időszakban, és egyébként is nehezen járhatók. A Dunaág 7139 Egyesület felhívására Faddról és Tolnáról érkezett vállalkozók saját költségükön vállalták a munkálatokat, beleértve a gépmunkát, tükörkészítést, alapozást és zúzott kövezést. A tervek szerint a munkálatok húsvétra fejeződnek be.


Fotó forrása:

A Dunaág 7139 Egyesület elnöke, Takács Anikó tájékoztatása szerint a januári csapadékos időjárás miatt több utca járhatatlanná vált Domboriban. A probléma rendszeresen visszatérő volt, hiszen a csapadék miatt több utca sáros és járhatatlan maradt. Az Egyesület segítségét Tanács Géza, a TTSZ BAU Kft. tulajdonosa ajánlotta fel, aki vállalta a munkát és zúzottkövet is felajánlott. A kezdeményezéshez csatlakozó vállalkozók és a Faddi önkormányzat segítségével a problémás utak felújítása megkezdődött. Az LF GÉP Kft.-től Fazekas Mihály a gépmunkákban, a Dunatránstól pedig Takács Balázs az utcák hengerelésében nyújtott segítséget. Az Egyesület felhívást tett közzé az utcák ingatlantulajdonosai számára, akik anyagi hozzájárulással tudták támogatni az újításokat. Több utca lakói is jelentkeztek, és Fadd Nagyközség önkormányzata is 600 ezer forinttal járult hozzá. A közösségi összefogásnak köszönhetően a munkálatok előrehaladnak, és az új utak húsvétra használhatóvá válhatnak.

Civil összefogás és kezdeményezés nélkül nem jöhetett volna létre a beruházás, mely már negyven éve visszatérő probléma az üdülőtulajdonosok részéről az önkormányzat felé.

Forrás:

Az összefogás ősszel folytatódik, újra lehetőség lesz az utca felújítások folytatására. Amelyik az adott utca szeretné zúzottkővel javítani a jelenlegi állapotot, 25.000 Ft/ház ráfordítással ezt megteheti. Szeptemberig van lehetőség az összeget összegyűjteni utcánként, hogy az önkormányzat megrendelhesse a munkát, melyet teljes egészében átvállal.


Forrás:

Kapcsolódó írások

Napi horgászjegy árusítás

Emlékeztetőként, az alábbi helyszíneken van lehetőség a 2020 évi szezonban horgászjegyet vásárolni a Fadd-Dombori holtághoz. Annyi kiegészítést érdemes megtenni, hogy a hivatalos közleményből kimaradt, miszerint a Faddi Horgászbolt hétköznap délután 13-tól 17-ig is nyitva van, szombaton pedig 12-ig.

Nyílt levél a Domborit érintő fürdési tilalom kapcsán

Az alábbi nyílt levelet a Dunaág 7139 Egyesület küldte Fadd polgármestere részére a Dombori holtág strandjait érintő  2023. augusztus 11. napjától érvényes fürdési tilalom kapcsán. A kép illusztráció, forrás: Bing AI Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselők! Mind Faddon, mind Domboriban a lakosok, és az üdülőtulajdonosok körében nagy érdeklődést és egyben aggodalmat váltott ki, hogy a múlt héten történt fürdővíz vizsgálatok eredménye szerint a Dombori I. és II. számú strand vízminősége nem megfelelő, ami miatt a fürdőzés korlátozását rendelte el az egészségügyi hatóság. A Dunaág 7139 Egyesület célkitűzései között szerepel többek között az aktív közreműködés a település természetvédelmi, zöldfelület védelmi, szennyezés megelőzési és településfejlesztési tevékenységében. Fontos számunkra a közérdekű információhoz jutás biztosítása, és tagjaink pontos tájékoztatása, továbbá az aktív közreműködés az üdülőterülettel kapcsolatos fejlesztések, célok, tervek megvitatásában és megvalósítá

Újabb útfelújításra buzdít Domboriban a Dunaág 7139 Egyesület - közös cél a jobb infrastruktúráért!

Takács Anikó, a Dunaág 7139 Egyesület elnöke egy új lendületet adott a helyi közösségépítésnek és az infrastrukturális fejlesztéseknek, amikor közzétett egy fontos felhívást az egyesület Facebook oldalán. Az őszi útfelújítások Faddi Önkormányzattal együtt történő előkészítése érdekében a kezdeményezés célja, hogy összegyűjtsék az érintett lakosok, üdülőtulajdonosok támogatását és részvételét az útfelújítási projektben. A kezdeményezés nem csak a közutak állapotának javítását célozza meg, hanem közösségük összefogásának és erőforrásainak hatékony felhasználását is támogatja. Az egyik felújítandó szakasz esőzés után Az útfelújítási projekt érintett utcái a következők: Liliom, Margaréta, Muskátli, Gesztenye, Levendula, Diófa, Orgona és Öregfalu hátsó utcája. Azokat az ingatlantulajdonosokat várják, akik elkötelezettek a környék jobbá tételére és hajlandók együttműködni az útfelújítási tervek megvalósításában. A projekt részletei szerint minden érintett üdülőhöz tartozóan 25.000 forint be