Ugrás a fő tartalomra

Domboriban civil összefogással újítottak fel 40 éve elhanyagolt utcákat

Domboriban 12 aszfalt nélküli, zúzott köves utca található, melyek évek óta problémát jelentettek a csapadékos időszakban, és egyébként is nehezen járhatók. A Dunaág 7139 Egyesület felhívására Faddról és Tolnáról érkezett vállalkozók saját költségükön vállalták a munkálatokat, beleértve a gépmunkát, tükörkészítést, alapozást és zúzott kövezést. A tervek szerint a munkálatok húsvétra fejeződnek be.


Fotó forrása:

A Dunaág 7139 Egyesület elnöke, Takács Anikó tájékoztatása szerint a januári csapadékos időjárás miatt több utca járhatatlanná vált Domboriban. A probléma rendszeresen visszatérő volt, hiszen a csapadék miatt több utca sáros és járhatatlan maradt. Az Egyesület segítségét Tanács Géza, a TTSZ BAU Kft. tulajdonosa ajánlotta fel, aki vállalta a munkát és zúzottkövet is felajánlott. A kezdeményezéshez csatlakozó vállalkozók és a Faddi önkormányzat segítségével a problémás utak felújítása megkezdődött. Az LF GÉP Kft.-től Fazekas Mihály a gépmunkákban, a Dunatránstól pedig Takács Balázs az utcák hengerelésében nyújtott segítséget. Az Egyesület felhívást tett közzé az utcák ingatlantulajdonosai számára, akik anyagi hozzájárulással tudták támogatni az újításokat. Több utca lakói is jelentkeztek, és Fadd Nagyközség önkormányzata is 600 ezer forinttal járult hozzá. A közösségi összefogásnak köszönhetően a munkálatok előrehaladnak, és az új utak húsvétra használhatóvá válhatnak.

Civil összefogás és kezdeményezés nélkül nem jöhetett volna létre a beruházás, mely már negyven éve visszatérő probléma az üdülőtulajdonosok részéről az önkormányzat felé.

Forrás:

Az összefogás ősszel folytatódik, újra lehetőség lesz az utca felújítások folytatására. Amelyik az adott utca szeretné zúzottkővel javítani a jelenlegi állapotot, 25.000 Ft/ház ráfordítással ezt megteheti. Szeptemberig van lehetőség az összeget összegyűjteni utcánként, hogy az önkormányzat megrendelhesse a munkát, melyet teljes egészében átvállal.


Forrás:

Kapcsolódó írások

Napi horgászjegy árusítás

Emlékeztetőként, az alábbi helyszíneken van lehetőség a 2020 évi szezonban horgászjegyet vásárolni a Fadd-Dombori holtághoz. Annyi kiegészítést érdemes megtenni, hogy a hivatalos közleményből kimaradt, miszerint a Faddi Horgászbolt hétköznap délután 13-tól 17-ig is nyitva van, szombaton pedig 12-ig.

A Dunaág 7139 Egyesület 2023. éves beszámolója

 A Dunaág 7139 Egyesület büszkén jelenti be, hogy a 2023-as év során számos sikeres projektet valósítottunk meg, melyekkel hozzájárultunk Dombori közösségünk fejlődéséhez. A csapadékos időjárás miatti útfelújításoktól kezdve a Te Szedd országos szemétszedési akción át, a közösségi könyvfülkék telepítésén keresztül a Fadd-Dombori Triatlon Fesztivál támogatásáig, számtalan területen bizonyítottuk elkötelezettségünket. Az üdülőhelyi fórum szervezésével és a vízminőség javítására irányuló erőfeszítéseinkkel is kiemelkedő közösségi összefogást sikerült létrehoznunk. Az év során a 1%-os felajánlások révén jelentős anyagi támogatásban részesültünk, melyet a jövőbeni projektek megvalósítására fordítunk, mint például a szúnyoggyérítés. A 2024-es év tervei között szerepel a településrész fejlődésének előmozdítása, a közösségi programok szervezése, és az önkormányzati választásokon való aktív részvétel. További információkért és a teljes beszámolóért kattintson az alábbi linkre.

Hivatalos: Ismét lehet fürdeni Fadd-Domboriban

Ismét lehet fürdeni Fadd-Domboriban, tette közzé a Tolna Vármegyei Kormányhivatal a weboldalán a közleményt. Máris készen áll a fürdőruhád? A Fadd-Dombori I. és II. számú strandok ismét várják a fürdőzőket! Az 2023. augusztus 11-én bevezetett fürdőzési tilalom végre lejárt, és augusztus 18-tól újból cselezhetünk a hullámok között. A hatóságok alaposan megvizsgálták a vízminőséget, és a laboratóriumi eredmények alapján biztonságosnak ítélték a strandolást. Fotó: Virág Attila Tehát elő a naptejjel, a törülközőkkel, és irány a strand - a Fadd-Dombori partjai már alig várják, hogy újból élvezhessük a nyári napfényt és a frissítő vizet! Az elkövetkezendő 12 napban még lehetnek kisebb zivatarok, záporok, azonban a következő héten ismét a kánikuláé a főszerep. Az alábbi előrejelzés a https://kiderul.startlap.hu/telepules/fadd/ oldalon látható: A bakteriális fertőzés okai jelenleg nem ismertek, így csak találgat mindenki . Bízunk benne, hogy a megelőzésen és a teljes kivizsgáláson dolgozik a