Ugrás a fő tartalomra

Munkásszálló lesz Domboriban? - kérdések a Paks2 beruházás kapcsán

Kép: pixabay.com
kép: pixabay.com
A Paks2 beruházás kapcsán több helyről olyan információk terjedtek, melyek a Dombori üdülőközösségét is érintik. Míg Pakson tájékoztatást kaptak az ott lakók, Dombori üdülőtelep írásos formában sem kapott előzetes információkat. Felmerült, miszerint az időközben értékesítésre került kemping és gyermektáborok területén munkásszálló kerül kialakításra. Ezzel kapcsolatban a Domboriért Egyesület az alábbi hivatalok felé küldte el kérdéseit:
  • Faddi Önkormányzat, Polgármester, Polgármesteri hivatal vezetői, Jegyző
  • Mittler István, Paks2 kommunikációs igazgató
  • Szekszárd Önkormányzat, Polgármester, Polgármesteri hivatal vezetői, Jegyző
  • Szekszárdi Vagyonkezelő Kft., Bálint Zoltán ügyvezető igazgató
A levél szövege:

Több helyről kapott információk szerint a Paks II. építésével, illetve az ott dolgozók elszállásolásával kapcsolatban szóba került Dombori is.

A megfelelő információ hiányából eredő félreértéseket, illetve negatív hangulatot elkerülendő, kérjük az erre vonatkozó részletes tájékoztatást:
- Van e ilyen terv?
- Ha van, hol tart ez a folyamat?
- Mely területeket érinti?
- Milyen konkrét elképzelések vannak: hány fő, milyen formában, milyen időtartamra, stb.?

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy Dombori egy üdülő telep. Az ottani üdülők tulajdonosai azért tartják fent az üdülőiket, hogy a városi infrastruktúrából kilépve, e csendes, természet közeli állapotban kikapcsolódjanak, felüdüljenek.

Dombori, pont azért olyan kedvelt, mert ezt a lehetőséget biztosítja. Igaz, nem 100%-osan, mert a disco, és egyéb rendezvények a nyugalmat megzavarják, de ezek csak alkalom szerűen történnek.
Ugyanakkor, több száz fő - hosszú évekre történő - állandó elszállásolásával, Dombori az alapvető funkcióját, az üdülő jellegét veszítené el!

Mivel ez, minden érintett érdekeivel ellenkezik, kérjük, hogy e közérdekű bejelentésünkre a tájékoztatását (az információszabadsággal kapcsolatos törvényeknek megfelelően) soron kívül, de legkésőbb 15 napon belül megadni szíveskedjen!

Ui.:

Az információszabadság elektronikus kézikönyve
Dr. Szilágyi Károly, Jóri András, Szabó Máté Dániel

A közvélemény gyors és pontos tájékoztatásának kötelezettsége, 19. § (1) bekezdés
19. § (1) Az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy (a továbbiakban együtt: szerv) a feladatkörébe tartozó ügyekben - így különösen az állami és önkormányzati költségvetésre és annak végrehajtására, az állami és önkormányzati vagyon kezelésére, a közpénzek felhasználására és az erre kötött szerződésekre, a piaci szereplők, a magánszervezetek és -személyek részére különleges vagy kizárólagos jogok biztosítására vonatkozóan - köteles elősegíteni és biztosítani a közvélemény pontos és gyors tájékoztatását.

Bővebben: https://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tkt/informacioszabadsag/ch02s05.html

Üdvözlettel,
Domboriért Egyesület

---

Kérdéseinkre szóbeli, nem megnyugtató válaszokat már kaptunk, mely szerint valóban munkásszálló épül Domboriban. Egyelőre írásban várjuk a hivatalos állásfoglalást.

Kapcsolódó írások

Napi horgászjegy árusítás

Emlékeztetőként, az alábbi helyszíneken van lehetőség a 2020 évi szezonban horgászjegyet vásárolni a Fadd-Dombori holtághoz. Annyi kiegészítést érdemes megtenni, hogy a hivatalos közleményből kimaradt, miszerint a Faddi Horgászbolt hétköznap délután 13-tól 17-ig is nyitva van, szombaton pedig 12-ig.

A Dunaág 7139 Egyesület 2023. éves beszámolója

 A Dunaág 7139 Egyesület büszkén jelenti be, hogy a 2023-as év során számos sikeres projektet valósítottunk meg, melyekkel hozzájárultunk Dombori közösségünk fejlődéséhez. A csapadékos időjárás miatti útfelújításoktól kezdve a Te Szedd országos szemétszedési akción át, a közösségi könyvfülkék telepítésén keresztül a Fadd-Dombori Triatlon Fesztivál támogatásáig, számtalan területen bizonyítottuk elkötelezettségünket. Az üdülőhelyi fórum szervezésével és a vízminőség javítására irányuló erőfeszítéseinkkel is kiemelkedő közösségi összefogást sikerült létrehoznunk. Az év során a 1%-os felajánlások révén jelentős anyagi támogatásban részesültünk, melyet a jövőbeni projektek megvalósítására fordítunk, mint például a szúnyoggyérítés. A 2024-es év tervei között szerepel a településrész fejlődésének előmozdítása, a közösségi programok szervezése, és az önkormányzati választásokon való aktív részvétel. További információkért és a teljes beszámolóért kattintson az alábbi linkre.

Köszönet és tervek az 1 százalékos felajánlásokból

A Dunaág 7139 Egyesület nevében szeretnénk kifejezni hálánkat mindazoknak, akik az idei év során az adójuk 1%-át szervezetünknek ajánlották fel. Az ilyen önzetlen támogatás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy közösségünk továbbra is fejlődjön és virágozzon.