Ugrás a fő tartalomra

Hivatalosan még nem nyitott ki a strand Domboriban

A Faddi önkormányzattól kért friss információkat a júliusban alakult új Domboriért Egyesület vezetősége számos aktuális ügyben. Az alábbi jegyzetben ezeket foglaltuk össze.
A Szekszárdi TV-nek nyilatkozik Fülöp János polgármester

Augusztus végére szeretnék a teljes strandberuházást befejezni, július végére a vizesblokkot és a strandok használhatóságát is megígérték. A strandok zuhanyozóinál javasoljuk, hogy vigyázzanak a gyerekekkel, nem stabilak a betonoszlopok (lásd az alábbi videót). A munkálatok alatt a játszótéren keresztül, a füvön keresztül halad a vizesblokk felújításához szükséges áram vezetéke, és időnként munkagépek közlekednek a strandokon.
A gépek még dolgoznak, a strandolók már nyaralnak

WC elsősegélynyújtás nincsen, az építkezés zajjal, porral jár, de legalább halad. Asztalok, padok, kis kukák már telepítésre kerültek, a Nap szerelmesei örülni fognak, közvetlen a parton már nincsen árnyék, a térkövezett partokat napos időben a fakírok élvezhetik mezítláb.
A Szibéria söröző előtt készül a parkoló

A Szibéria söröző melletti parkoló előtti nyaralók átmenetileg csak gyalog közelíthetők meg, azonban várhatóan hamarosan elkészül az új parkoló. A központi strandnál lévő parkoló a felújítás idejére várhatóan lezárásra kerül. Ezért átmeneti parkolót készülnek kijelölni a főút jobb oldalán. Megkérdeztük a polgármester urat, hogy kompenzálná-e a tájékoztatás és a szervezés hiányosságai (a munkálatoknak tavasszal és ősszel kellett volna megtörténnie) miatt ellehetetlenülő vállalkozókat az iparűzési adójuk, az üdülőtulajdonosokat az építményadójuk következő befizetésekor, a válasza határozott nem.

A régi strand új parkolójának előkészítéséből kitermelt földet kértük, hogy a 3-as strand melletti vízparti közterületekre hordják a főút alatti szikkasztó rész feltöltése helyett (1,2), mert a vízelvezetés hiánya miatt egyébként is rossz állapotokat ezzel tovább fogják rontani az érintett utcákban. A 3-as strand környezetében lévő, elhanyagolt vízparti közterületek rendbetételét a polgármester a 3-as strand új tulajdonosával akarja elvégeztetni.

A beígért mart aszfaltból út építését sürgetjük, csak melegben lehet jól elkészíteni és sürgősen tudni kellene, hogy beválik-e, mert jönnek az útfelújítások és ilyen alapanyag nagy mennyiségben lesz, ezzel a lehetőséggel akár rövid idő alatt pótolni lehetne a hiányzó utakat.

Az idei rendezvényszervezésben az újonnan alakult Domboriért Egyesület nem vesz részt. Három hete próbáljuk tisztázni az önkormányzattal a feltételeket, a tárgyalások haladnak, de nem jutottak abba a szakaszba, hogy felelősen vállalni lehessen, az idő rövid, de két rendezvényszervező cég, vállalva a bizonytalanságokat, készül az augusztus 18-19-ei hétvégére. A fedett színpad itt marad Domboriban, de a végét járja, ezért a polgármester építtetni szeretne egy állandót az Atomerőművel. A hasonlóan leharcolt 40 db sörpad és asztal garnitúra is Dombori rendelkezésére áll.
A régi öreg fedett színpad a torony előtt

Kiskukákat Dombori teljes hosszában az ígéretek ellenére mégsem akarnak telepíteni, arra való hivatkozással, hogy lesz aki belerakja az egész zsákját és nem lesz használható. Azonban a strandokon már elérhetőek az új kukák.
A strandokon most kerültek telepítésre az új kiskukák

Az alábbi tévériportban Dombori vízminőségéről és a strandfelújításról is szó esik.

"A felújítások sem tartják távol a strandolókat"
Népújság, 2018. július 18., szerda (teljes méret: 1, 2)

Amennyiben a legfrissebb állapotokra kíváncsi, kérjük keresse fel Facebook csoportunkat itt, illetve keresse egyesületünket az alábbi elérhetőségeken itt.

Vékony Viktor, a Domboriért Egyesület elnökének jegyzete alapján a bejegyzést Virág Attila szerkesztette

Kapcsolódó írások

Napi horgászjegy árusítás

Emlékeztetőként, az alábbi helyszíneken van lehetőség a 2020 évi szezonban horgászjegyet vásárolni a Fadd-Dombori holtághoz. Annyi kiegészítést érdemes megtenni, hogy a hivatalos közleményből kimaradt, miszerint a Faddi Horgászbolt hétköznap délután 13-tól 17-ig is nyitva van, szombaton pedig 12-ig.

A Dunaág 7139 Egyesület 2023. éves beszámolója

 A Dunaág 7139 Egyesület büszkén jelenti be, hogy a 2023-as év során számos sikeres projektet valósítottunk meg, melyekkel hozzájárultunk Dombori közösségünk fejlődéséhez. A csapadékos időjárás miatti útfelújításoktól kezdve a Te Szedd országos szemétszedési akción át, a közösségi könyvfülkék telepítésén keresztül a Fadd-Dombori Triatlon Fesztivál támogatásáig, számtalan területen bizonyítottuk elkötelezettségünket. Az üdülőhelyi fórum szervezésével és a vízminőség javítására irányuló erőfeszítéseinkkel is kiemelkedő közösségi összefogást sikerült létrehoznunk. Az év során a 1%-os felajánlások révén jelentős anyagi támogatásban részesültünk, melyet a jövőbeni projektek megvalósítására fordítunk, mint például a szúnyoggyérítés. A 2024-es év tervei között szerepel a településrész fejlődésének előmozdítása, a közösségi programok szervezése, és az önkormányzati választásokon való aktív részvétel. További információkért és a teljes beszámolóért kattintson az alábbi linkre.

Köszönet és tervek az 1 százalékos felajánlásokból

A Dunaág 7139 Egyesület nevében szeretnénk kifejezni hálánkat mindazoknak, akik az idei év során az adójuk 1%-át szervezetünknek ajánlották fel. Az ilyen önzetlen támogatás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy közösségünk továbbra is fejlődjön és virágozzon.