Ugrás a fő tartalomra

Nyári sportrendezvények Fadd-Domboriban


A 2018 évi nyár programjai Domboriban a kajak-kenupálya környékén:
  • június 02. Volán Családi nap
  • június 08-10. 16. Sárkányhajó Magyar Bajnokság és válogató 
  • június 22-24 4. 10 személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokság
  • június 30. Szekszárdi Kajak-Kenu SE Családi nap
  • július 06-08. Kajak- Kenu Vidékbajnokság (MKKSZ)
  • július 13-15. Fadd-Dombori Nyári Fesztivál
  • július 21-22. Triatlon
  • július 28-29. Kajak- Kenu Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokság, Kolonics György Emlékverseny (MKKSZ)
  • augusztus 04-05. Sárkányhajó Magyar Bajnokság IV. forduló (MKKSZ) máshol kerül megrendezésre
  • szeptember 01. Villamosenergia-ipari kajak-kenu találkozó (ASE)
  • szeptember 02. Atomerőmű igazgatóságok közötti sárkányhajó verseny (MVM Paksi Atomerőmű Zrt.)
  • szeptember 07-09. Sárkányhajó Magyar Nagydíj, Magyar Sárkányhajó Bajnokság V. forduló (MKKSZ)
  • szeptember 15. Szekszárdi Kajak-Kenu SE családi nap
  • szeptember 29-30. Kajak- Kenu Országos Diákolimpia, keretfeltöltő (MKKSZ)
* * *

Kapcsolódó hivatalos sajtóközlemény:

Utolsó erőpróbájukra készülnek a dragonosok a szegedi VB előtt, és hangolnak az Európa - bajnokságra

A június igazán gazdag időszak a sárkányhajósok számára, hiszen a győri sárkányhajó fesztivál után június 8 és 10 között már Fadd – Domboriban mérkőznek meg ismételten a csapatok.  A három napos versenyfutamokon valamennyi korosztály képviselteti magát, hiszen az U18, Premier, Senior„A” és „B” korosztályban is vízre szállnak a sárkányhajósok.

A dunai holtág nyugodt vize június 23-án is felbolydul majd, hiszen a 12,5 m hosszú hajókülönlegességek ekkor is birtokba veszik a vizet. Mind a két verseny egyben válogató is az augusztusban Németországban megrendezésre kerülő 13. EDBF Nemeztek Közötti Európa – bajnokságra.

A júniusi versenynapokkal, a Magyar Bajnokságok az utolsó komoly megmérettetések a hazai csapatok számára a július 17 és 22 között megrendezésre kerülő 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó Világbajnokság előtt.  E kiemelt sportesemény igazi különlegessége lesz a nyári szezonnak, hiszen a 2000 éves keleti hagyományokkal rendelkező sportág hosszú évek alatt a világ több kontinensét is meghódította, hiszen Európán és azon kívül is rengeteg erős klub alakult, akik mind az érmekért és a sikerért lapátolnak majd Szegeden, csakúgy, mint a 2013-ban nagysikerűen rendezett nemzetek közötti világbajnokságon.

Az idén 20 éves jubileumát ünneplő Magyar Sárkányhajó Szövetség azóta is a tőle megszokott magas színvonalon szervezi és irányítja a hazai klubok, szabadidős csapatok és sárkányhajós közösségek életét. A június 8 és 10 között zajló futamokon a csapatok utoljára tehetik próbára legénységük együttes erejét, hiszen a pénteki 2000 méteres, a szombati 200 méteres és a vasárnapi 500 méteres távokat Szegeden is kiváló időeredménnyel kell majd teljesíteniük, ha dobogóra szeretnének törni.

További információk:
Frissítve: 2018. június 2., 2018. június 6.

Fotó: Virág Attila, 2011. július

Kapcsolódó írások

Napi horgászjegy árusítás

Emlékeztetőként, az alábbi helyszíneken van lehetőség a 2020 évi szezonban horgászjegyet vásárolni a Fadd-Dombori holtághoz. Annyi kiegészítést érdemes megtenni, hogy a hivatalos közleményből kimaradt, miszerint a Faddi Horgászbolt hétköznap délután 13-tól 17-ig is nyitva van, szombaton pedig 12-ig.

A Dunaág 7139 Egyesület 2023. éves beszámolója

 A Dunaág 7139 Egyesület büszkén jelenti be, hogy a 2023-as év során számos sikeres projektet valósítottunk meg, melyekkel hozzájárultunk Dombori közösségünk fejlődéséhez. A csapadékos időjárás miatti útfelújításoktól kezdve a Te Szedd országos szemétszedési akción át, a közösségi könyvfülkék telepítésén keresztül a Fadd-Dombori Triatlon Fesztivál támogatásáig, számtalan területen bizonyítottuk elkötelezettségünket. Az üdülőhelyi fórum szervezésével és a vízminőség javítására irányuló erőfeszítéseinkkel is kiemelkedő közösségi összefogást sikerült létrehoznunk. Az év során a 1%-os felajánlások révén jelentős anyagi támogatásban részesültünk, melyet a jövőbeni projektek megvalósítására fordítunk, mint például a szúnyoggyérítés. A 2024-es év tervei között szerepel a településrész fejlődésének előmozdítása, a közösségi programok szervezése, és az önkormányzati választásokon való aktív részvétel. További információkért és a teljes beszámolóért kattintson az alábbi linkre.

Köszönet és tervek az 1 százalékos felajánlásokból

A Dunaág 7139 Egyesület nevében szeretnénk kifejezni hálánkat mindazoknak, akik az idei év során az adójuk 1%-át szervezetünknek ajánlották fel. Az ilyen önzetlen támogatás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy közösségünk továbbra is fejlődjön és virágozzon.