Ugrás a fő tartalomra

A Dunaág Egyesület kitisztította azt, amit se a tulajdonos, se az Önkormányzat nem tett meg már több mint tíz éve

Társadalmi munkában kitisztította diákok segítségével a Dunaág Egyesület a néhai TAÉV üdülő előtti területet, mely több mint egy évtized hulladékát hordozta. Azonnal el kezdték birtokba venni a strandra autóval jövők, hiszen adja magát a terület.
Az Egyesület figyelmét egy helyi nyaralótulajdonos hívta fel arra, hogy az egykor TÁÉV üzemeltetésében üzemelő épület, később magánkézbe került fa borítású építmény előtt borzalmas állapotok uralkodnak. Egyrészt több mint tíz éve fedi az utat az óriásra nőtt tuják lehulló levele, másrészt rengeteg kommunális szemét hever közöttük. 

Nyolcan álltak össze, önkéntes diákok, helyi nyaralótulajdonosok fogtak neki a rendrakásnak. A tuják alá már autóval is be lehet állíni, így délig teljesen árnyékos védelmet adnak az oda parkolóknak. Mivel idén nyáron ismét minden parkoló megtelt és sok autós már a strandot övező utcákba áll a nyaralók elé, ezért ezen útszakasz is hamar megtelt, hogy birtokba vegyék a gépjárművek a letisztított placcot, amíg a tulajdonosaik a Dombori holtág vizében frissítik magukat.

A terület tisztításáért a tulajdonos a felelős. Azonban látható módon ennek nem tesz eleget. Ezen kötelezettségére a Faddi Önkormányzat kellene felhívnia a figyelmét, akár büntetést is kiszabva a hanyag tulajdonosra. Az önkéntesek által összeszedett szemetet, zöld hulladékot a településrészt karbantartó Fatodi Kft. fogja elszállítani.

Az augusztus 1. napon történt eseményről még több fotó az alábbi Facebook bejegyzésben érhető el:

Kapcsolódó írások

Napi horgászjegy árusítás

Emlékeztetőként, az alábbi helyszíneken van lehetőség a 2020 évi szezonban horgászjegyet vásárolni a Fadd-Dombori holtághoz. Annyi kiegészítést érdemes megtenni, hogy a hivatalos közleményből kimaradt, miszerint a Faddi Horgászbolt hétköznap délután 13-tól 17-ig is nyitva van, szombaton pedig 12-ig.

Hivatalos: Ismét lehet fürdeni Fadd-Domboriban

Ismét lehet fürdeni Fadd-Domboriban, tette közzé a Tolna Vármegyei Kormányhivatal a weboldalán a közleményt. Máris készen áll a fürdőruhád? A Fadd-Dombori I. és II. számú strandok ismét várják a fürdőzőket! Az 2023. augusztus 11-én bevezetett fürdőzési tilalom végre lejárt, és augusztus 18-tól újból cselezhetünk a hullámok között. A hatóságok alaposan megvizsgálták a vízminőséget, és a laboratóriumi eredmények alapján biztonságosnak ítélték a strandolást. Fotó: Virág Attila Tehát elő a naptejjel, a törülközőkkel, és irány a strand - a Fadd-Dombori partjai már alig várják, hogy újból élvezhessük a nyári napfényt és a frissítő vizet! Az elkövetkezendő 12 napban még lehetnek kisebb zivatarok, záporok, azonban a következő héten ismét a kánikuláé a főszerep. Az alábbi előrejelzés a https://kiderul.startlap.hu/telepules/fadd/ oldalon látható: A bakteriális fertőzés okai jelenleg nem ismertek, így csak találgat mindenki . Bízunk benne, hogy a megelőzésen és a teljes kivizsgáláson dolgozik a

Evezős és egyéb sportversenyek Fadd-Domboriban 2022 évben

2022. május 7 - 8. Fadd-Dombori vagy Sukoró — 6. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokság és Rangsoroló 150 méteres futamok 2022. június 4. Fadd-Dombori — Csay Renáta Regionális Akadémiai Kupa (kajak) / Csay R.- és Kammerer Z. Reg. Akadémiai Kupa (kenu) 2022. június 5. Fadd-Dombori — Kammerer Zoltán Regionális Akadémiai Kupa (kajak) 2022. június 11 - 12. Fadd-Dombori — 8. 10 személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokság Egyetemi Regatta 200 méteres futamok 2022. június 25 - 26. Fadd-Dombori — Magyar Kupa Döntő 2022. július 8 - 10. Fadd-Dombori — Vidék Bajnokság 2022. július 30. Fadd-Dombori — Triatlon 2022. augusztus 6 - 7. Fadd-Dombori — Kajak-Kenu Gyermek-Kölyök Magyar bajnokság 2022. szeptember 1 - 2. Fadd-Dombori — Kammerer Zoltán Regionális Akadémiai Kupa (kajak) 2022. szeptember 16 - 18. Fadd-Dombori — 20. Sárkányhajó magyar Bajnokság 200 méteres futamok 2022. október 1. Fadd-Dombori — Kammerer Zoltán Regionális Akadémiai Verseny Aki fel szeretne iratkozni Fadd-Dombori eseményeinek naptár