Ugrás a fő tartalomra

A Dunaág Egyesület kitisztította azt, amit se a tulajdonos, se az Önkormányzat nem tett meg már több mint tíz éve

Társadalmi munkában kitisztította diákok segítségével a Dunaág Egyesület a néhai TAÉV üdülő előtti területet, mely több mint egy évtized hulladékát hordozta. Azonnal el kezdték birtokba venni a strandra autóval jövők, hiszen adja magát a terület.
Az Egyesület figyelmét egy helyi nyaralótulajdonos hívta fel arra, hogy az egykor TÁÉV üzemeltetésében üzemelő épület, később magánkézbe került fa borítású építmény előtt borzalmas állapotok uralkodnak. Egyrészt több mint tíz éve fedi az utat az óriásra nőtt tuják lehulló levele, másrészt rengeteg kommunális szemét hever közöttük. 

Nyolcan álltak össze, önkéntes diákok, helyi nyaralótulajdonosok fogtak neki a rendrakásnak. A tuják alá már autóval is be lehet állíni, így délig teljesen árnyékos védelmet adnak az oda parkolóknak. Mivel idén nyáron ismét minden parkoló megtelt és sok autós már a strandot övező utcákba áll a nyaralók elé, ezért ezen útszakasz is hamar megtelt, hogy birtokba vegyék a gépjárművek a letisztított placcot, amíg a tulajdonosaik a Dombori holtág vizében frissítik magukat.

A terület tisztításáért a tulajdonos a felelős. Azonban látható módon ennek nem tesz eleget. Ezen kötelezettségére a Faddi Önkormányzat kellene felhívnia a figyelmét, akár büntetést is kiszabva a hanyag tulajdonosra. Az önkéntesek által összeszedett szemetet, zöld hulladékot a településrészt karbantartó Fatodi Kft. fogja elszállítani.

Az augusztus 1. napon történt eseményről még több fotó az alábbi Facebook bejegyzésben érhető el:

Kapcsolódó írások

Napi horgászjegy árusítás

Emlékeztetőként, az alábbi helyszíneken van lehetőség a 2020 évi szezonban horgászjegyet vásárolni a Fadd-Dombori holtághoz. Annyi kiegészítést érdemes megtenni, hogy a hivatalos közleményből kimaradt, miszerint a Faddi Horgászbolt hétköznap délután 13-tól 17-ig is nyitva van, szombaton pedig 12-ig.

A Dunaág 7139 Egyesület 2023. éves beszámolója

 A Dunaág 7139 Egyesület büszkén jelenti be, hogy a 2023-as év során számos sikeres projektet valósítottunk meg, melyekkel hozzájárultunk Dombori közösségünk fejlődéséhez. A csapadékos időjárás miatti útfelújításoktól kezdve a Te Szedd országos szemétszedési akción át, a közösségi könyvfülkék telepítésén keresztül a Fadd-Dombori Triatlon Fesztivál támogatásáig, számtalan területen bizonyítottuk elkötelezettségünket. Az üdülőhelyi fórum szervezésével és a vízminőség javítására irányuló erőfeszítéseinkkel is kiemelkedő közösségi összefogást sikerült létrehoznunk. Az év során a 1%-os felajánlások révén jelentős anyagi támogatásban részesültünk, melyet a jövőbeni projektek megvalósítására fordítunk, mint például a szúnyoggyérítés. A 2024-es év tervei között szerepel a településrész fejlődésének előmozdítása, a közösségi programok szervezése, és az önkormányzati választásokon való aktív részvétel. További információkért és a teljes beszámolóért kattintson az alábbi linkre.

Köszönet és tervek az 1 százalékos felajánlásokból

A Dunaág 7139 Egyesület nevében szeretnénk kifejezni hálánkat mindazoknak, akik az idei év során az adójuk 1%-át szervezetünknek ajánlották fel. Az ilyen önzetlen támogatás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy közösségünk továbbra is fejlődjön és virágozzon.