Ugrás a fő tartalomra

Dunaág egyesületi tájékoztató

Tisztelt Üdülőtulajdonosok, Vállalkozók, Vendégek, kedves Tagjaink!

Dombori érdekképviseletére 2018-ban, üdülőtulajdonosok, vendégek, helyi vállalkozók és Dombori öregfalu összefogásával megalakítottuk a Domboriért Egyesületet. A cégbírósági bejegyeztetésünk közel egy évig tartott, átmenetileg, a régi egyesület felszámolásáig nem használhatjuk a Domboriért nevet, ezért Dunaág 7139 Egyesület néven váltunk hivatalossá. A 7139 Dombori egykori irányítószáma volt.

Dombori érdekeit, immár helyi civil szervezetként képviseljük. Járunk a képviselő-testületi ülésekre, javaslatokat készítünk és amit tudunk, magunk megteszünk. Van még képviselő, aki az évtizedes viszonyok haszonélvezőjeként szeretné félresöpörni az egyesületünket, de az utolsó testületi ülésen, ahol immár bejegyzett helyi civil szervezetként kértük Fadd vezetésének együttműködését Dombori ügyeiben, polgármester úr és a képviselők többsége már két, Domborit hátrányosan érintő javaslatot nem támogatott, a döntéssel megvárják a mi javaslatainkat. Így a teniszpályával szembeni csónakkikötő talán Dombori közösségének használatában maradhat és nem utasítják el a kutyás fürdőhely lehetőségét, ha majd sikerül azt olyan helyen és módon megvalósítani, ami elfogadható azoknak is, akik most még ellenzik.

Dombori elvárható, de inkább annál jobb színvonalú működtetéséhez, ami nekünk jobb üdülőterületet és szolgáltatásokat, a falunak meg több pénzt és jobb munkalehetőségeket jelent, szükség van a faddi vezetés szemléletmód váltására, ehhez a Dunaág 7139 Egyesületünk, a helyi választásokon indít képviselőjelöltet.

Dombori érdekében nagyot tenni Fadd vezetése tud, azonban a döntéseik előkészítésében már részt veszünk, javaslatainkkal és a nyilvánosság bevonásával igyekszünk olyan tényezővé tenni Dombori ügyeit Faddon, mellyel foglalkozni érdemes és amit nem lehet megkerülni, félre tolni.

Jó példával igyekszünk elöl járni és amit tudunk, azt önerőből is kezdjük fokozatosan megvalósítani. Tagjaink és támogatóink felajánlásaiból és segítségével ősszel fákat ültettünk, tavasszal szemetet szedtünk és virágzó bokrokat telepítettünk és több nagyobb fejlesztést előkészítő munkát elkezdtünk, például kimérettük a közúti erdősáv helyét. Sikerült elérni, hogy a szemétszállítás, útépítések, horgászhelyek, rendezvények, növényzet és többek között a szabadon megközelíthető vízpartok, közösségi területek használhatóságának kérdésével foglalkozzanak és Dombori közösségének véleménye és igényei megjelenjenek a döntéshozók előtt. Minél többen csatlakozunk az egyesülethez, annál inkább tényezővé válunk a faddi döntéshozatalban és a tagdíjakból, támogatásokból befolyó bevételek növekedésével egyre inkább önerőből is meg tudunk valósítani nagyobb beruházásokat, nemcsak fásításokat, hanem például útépítéseket is. Jelenleg Dombori bevételei közül csak a Dunaág 7139 Egyesület pénze az, ami biztosan teljes egészében Domborira fordítódik.

Elérhetőségek:
  • Központi e-mail cím: dunaagegyesulet@gmail.com 
  • Postacím: Fadd-Dombori, Hajnal utca 16. 
  • Vékony Viktor, vekonyv@gmail.com, 20/531-0931 
  • Takács Anikó, aniko.takacs09@gmail.com, 20/932-3923 
  • Dr. Tóth Tivadar, teodorick52@gmail.com, 70/309-4418 
  • Schuckert Viktória, misziszmisz@gmail.com, 20/669-7272 
  • Csapó Katalin, noelmarcell@gmail.com, 20/349-7514 
  • Szabolcska István, szegenek@gmail.com, 30/694-2521 
  • Virág Attila, sanchomuzax@gmail.com, 70/265-2211 
  • Németh Irén, tothnei@npp.hu, 20/968-4508 
Ha szeretné, hogy a közösen megfogalmazott nemes célok meg is valósuljanak, csatlakozzon a már hivatalosan bejegyzett egyesületünkhöz, amit az alábbi módokon lehet megtenni:
  • A belépési nyilatkozat kitöltésével, aláírásával és az éves tagdíj befizetésével (belépési nyilatkozat letölthető a www.dombori.blogspot.com vagy www.fadddombori.hu oldalról). 
  • Személyesen Vékony Viktornál, Takács Anikónál, vagy Dr. Tóth Tivadarnál. 
  • Az üdülőhelyi fórumon, az éves taggyűlésen és a nyári fesztiválhoz kapcsolódó egyesületi pikniken is be lehet lépni az egyesületbe. 
A tagdíj 2000 Ft/fő/év, nyugdíjasoknak 1500 Ft/fő/év, fizetésének módja:
  • nyugta ellenében, készpénzben Vékony Viktornál, Takács Anikónál, vagy Dr. Tóth Tivadarnál, 
  • átutalással a Dunaág 7139 Egyesület a 10104617-31089700-01005006 2024.01.22 naptól a Erste Bank 11600006-00000001-99376249 számú, Budapest Banknál vezetett számlájára lehet fizetni. 
  • Egyéni támogatás: Amennyiben támogatóként szeretné segíteni az Egyesület munkáját ugyancsak a 10104617-31089700-01005006 2024.01.22 naptól a Erste Bank 11600006-00000001-99376249 számlaszámra (közlemény példa: Tag vagy Cég Neve, támogatás) várjuk felajánlásaikat.
Bővebb információkat a www.dombori.blogspot.com vagy www.fadddombori.hu oldalon, vagy a Fadd-Dombori Üdülőtelep Közössége Facebook csoportban talál.

Idén is szervezünk Domboriban egy üdülőhelyi fórumot, melyre meghívjuk polgármester és képviselő urakat és néhány cég képviselőjét, mint a szemétszállítás és az erőműbővítés képviselőit. Tervezett időpontja 2019. július 6-a, szombat, a helyszínt még pontosítjuk.

Az éves taggyűlésünket is 2019. július 6-ára, szombatra tervezzük, helyszínét és időpontját az üdülőhelyi fóruméval együtt hamarosan kihirdetjük.

Várjuk javaslataikat, véleményüket, közösségi szintű képviseletet igénylő problémáikat!

Köszönjük a segítségüket, támogatásukat, mindenkit várunk az üdülőhelyi fórumra, piknikünkre és a tagjainkat az éves taggyűlésünkre!

Közösségben az erő, Tagjaink száma folyamatosan nő, minél többen vagyunk, annál hatékonyabban tudjuk jogos érdekeinket képviselni! 
az idei szezon előtt már 135-en vagyunk! 

Üdvözlettel:
Vékony Viktor
Dunaág 7139 Egyesület elnöke

Kapcsolódó írások

Napi horgászjegy árusítás

Emlékeztetőként, az alábbi helyszíneken van lehetőség a 2020 évi szezonban horgászjegyet vásárolni a Fadd-Dombori holtághoz. Annyi kiegészítést érdemes megtenni, hogy a hivatalos közleményből kimaradt, miszerint a Faddi Horgászbolt hétköznap délután 13-tól 17-ig is nyitva van, szombaton pedig 12-ig.

A Dunaág 7139 Egyesület 2023. éves beszámolója

 A Dunaág 7139 Egyesület büszkén jelenti be, hogy a 2023-as év során számos sikeres projektet valósítottunk meg, melyekkel hozzájárultunk Dombori közösségünk fejlődéséhez. A csapadékos időjárás miatti útfelújításoktól kezdve a Te Szedd országos szemétszedési akción át, a közösségi könyvfülkék telepítésén keresztül a Fadd-Dombori Triatlon Fesztivál támogatásáig, számtalan területen bizonyítottuk elkötelezettségünket. Az üdülőhelyi fórum szervezésével és a vízminőség javítására irányuló erőfeszítéseinkkel is kiemelkedő közösségi összefogást sikerült létrehoznunk. Az év során a 1%-os felajánlások révén jelentős anyagi támogatásban részesültünk, melyet a jövőbeni projektek megvalósítására fordítunk, mint például a szúnyoggyérítés. A 2024-es év tervei között szerepel a településrész fejlődésének előmozdítása, a közösségi programok szervezése, és az önkormányzati választásokon való aktív részvétel. További információkért és a teljes beszámolóért kattintson az alábbi linkre.

Köszönet és tervek az 1 százalékos felajánlásokból

A Dunaág 7139 Egyesület nevében szeretnénk kifejezni hálánkat mindazoknak, akik az idei év során az adójuk 1%-át szervezetünknek ajánlották fel. Az ilyen önzetlen támogatás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy közösségünk továbbra is fejlődjön és virágozzon.