Ugrás a fő tartalomra

Kutyás strand lehetősége Domboriban - vitaindító

Kutyás strand igénye azért merült fel, hogy nyugodtan lehessen strandolni kutyák nélkül és a kutyásoknak is legyen lehetősége ezt valahol megtenni. Vékony Viktor írása.

Kutyás strand igénye azért merült fel, hogy nyugodtan lehessen strandolni kutyák nélkül és a kutyásoknak is legyen lehetősége ezt valahol megtenni. Elkezdtünk utánanézni, hogy máshol ezt hogyan valósították meg és ekkor szembesültünk vele, hogy a környéken nincsen ilyen, viszont ahol létrehozták, ott a kutyátlanok is és a szálláshelyeket üzemeltetők is jól jártak.

Igény van rá, a lehetőség és a felügyelet hiánya rendszeres konfliktusokhoz vezet, Domboriban csak az állattartók hozzáállásán múlik, hogy pancsol-e egy-két boldog eb a gyerekeink között a strandon, vagy a kutyagumi is a játszótér része-e. Az egyre fogyatkozó szabad vízparti területek valamelyikén, a strandolóktól és horgászoktól külön lehet kulturált körülményeket kialakítani egy kutyás strandhoz, amihez természetesen hozzátartozik, hogy kerül oda kutyapiszok zacskóadagoló és szemetes is és a gondnok, az úszómester, vagy épp az adóemelésünk indokaként felvett közterület felügyelő elősegíti a kulturált kutyatartás szabályainak betartását.

Dombori valaha horgászparadicsom volt, mára a halak száma a horgászhelyekével vetekszik, majdnem semmi, ezért a horgászati lehetőségek fejlesztését is figyelembe kell venni. A volt TÁÉV üdülő előtti, gazos, bozótos területet javaslatunkra kitisztította az önkormányzat, ennek a vízbe nyúló területnek a Fadd felöli, néhány méteres partszakaszán, a strandtól távolabb kivitelezhető úgy egy kutyás strand, hogy a fennmaradó területen egy vízparti sétaút és több horgászhely is kialakítható legyen. Így ahol a vizibiciklik és a sárkányhajó van, a volt kórház üdülő előtti rész, ahova ültettünk ősszel egy fűzfasort, elválasztaná a strandolókat a horgászoktól és a kutyásoktól. Ez részünkről csak egy terv, várjuk a kutyások és kutyátlanok véleményét is!

A döntéshozóknak, több más témával együtt (pl. szemétszállítás, útépítés, stb.) elő akarunk készíteni olyan javaslatokat, aminek Domboriban van realitása, mert bízunk abban, hogy az őszi választások már úgy zajlanak Faddon, hogy a választók tudják, szükségük van olyan képviselőkre, akik működtetik az üdülőterületeiket és képesek az idegenforgalmi lehetőségeik kihasználásával pl. jól fizetett munkahelyeket teremteni végre Faddnak is.

Kapcsolódó írások

Napi horgászjegy árusítás

Emlékeztetőként, az alábbi helyszíneken van lehetőség a 2020 évi szezonban horgászjegyet vásárolni a Fadd-Dombori holtághoz. Annyi kiegészítést érdemes megtenni, hogy a hivatalos közleményből kimaradt, miszerint a Faddi Horgászbolt hétköznap délután 13-tól 17-ig is nyitva van, szombaton pedig 12-ig.

A Dunaág 7139 Egyesület 2023. éves beszámolója

 A Dunaág 7139 Egyesület büszkén jelenti be, hogy a 2023-as év során számos sikeres projektet valósítottunk meg, melyekkel hozzájárultunk Dombori közösségünk fejlődéséhez. A csapadékos időjárás miatti útfelújításoktól kezdve a Te Szedd országos szemétszedési akción át, a közösségi könyvfülkék telepítésén keresztül a Fadd-Dombori Triatlon Fesztivál támogatásáig, számtalan területen bizonyítottuk elkötelezettségünket. Az üdülőhelyi fórum szervezésével és a vízminőség javítására irányuló erőfeszítéseinkkel is kiemelkedő közösségi összefogást sikerült létrehoznunk. Az év során a 1%-os felajánlások révén jelentős anyagi támogatásban részesültünk, melyet a jövőbeni projektek megvalósítására fordítunk, mint például a szúnyoggyérítés. A 2024-es év tervei között szerepel a településrész fejlődésének előmozdítása, a közösségi programok szervezése, és az önkormányzati választásokon való aktív részvétel. További információkért és a teljes beszámolóért kattintson az alábbi linkre.

Hivatalos: Ismét lehet fürdeni Fadd-Domboriban

Ismét lehet fürdeni Fadd-Domboriban, tette közzé a Tolna Vármegyei Kormányhivatal a weboldalán a közleményt. Máris készen áll a fürdőruhád? A Fadd-Dombori I. és II. számú strandok ismét várják a fürdőzőket! Az 2023. augusztus 11-én bevezetett fürdőzési tilalom végre lejárt, és augusztus 18-tól újból cselezhetünk a hullámok között. A hatóságok alaposan megvizsgálták a vízminőséget, és a laboratóriumi eredmények alapján biztonságosnak ítélték a strandolást. Fotó: Virág Attila Tehát elő a naptejjel, a törülközőkkel, és irány a strand - a Fadd-Dombori partjai már alig várják, hogy újból élvezhessük a nyári napfényt és a frissítő vizet! Az elkövetkezendő 12 napban még lehetnek kisebb zivatarok, záporok, azonban a következő héten ismét a kánikuláé a főszerep. Az alábbi előrejelzés a https://kiderul.startlap.hu/telepules/fadd/ oldalon látható: A bakteriális fertőzés okai jelenleg nem ismertek, így csak találgat mindenki . Bízunk benne, hogy a megelőzésen és a teljes kivizsgáláson dolgozik a