Ugrás a fő tartalomra

Könyvfülke megnyitó volt Domboriban

Egy mini könyvtár nyílt Domboriban. A Dunaág 7139 Egyesület szervezésében a településrész központi részén egy könyvfülkévé átalakított telefonfülkét avattak civilek. A pénzbeli hozzájáruláson túl komoly munkát végeztek a résztvevők, hiszen a fülke szállításán és kihelyezésén túl a festést és a könyvekkel feltöltést is magukra vállalták a készítők.

Fotók forrása:

Az ötlet visszatérő téma volt Domboriban, a helyi Facebook csoportban is. Takács Anikó, az Egyesület elnöke az alábbi videóban meséli el a könyvfülke történetét, mely az avatóünnepségen készült:

A könyvtárból bárki kivehet könyvet, nem baj, ha visszaviszi, de az sem, ha visz is. Bár jelenleg nagyon tele van már, így inkább a nyaralás, strandolás közben olvasni vágyókat, kicsiket és nagyokat is vár a könyvfülke. 

Keresd a könyveket a 2. nagy strandnál, a kisbolt mellett balra!

További képek az eseményről:

Kapcsolódó írások

Napi horgászjegy árusítás

Emlékeztetőként, az alábbi helyszíneken van lehetőség a 2020 évi szezonban horgászjegyet vásárolni a Fadd-Dombori holtághoz. Annyi kiegészítést érdemes megtenni, hogy a hivatalos közleményből kimaradt, miszerint a Faddi Horgászbolt hétköznap délután 13-tól 17-ig is nyitva van, szombaton pedig 12-ig.

Nyílt levél a Domborit érintő fürdési tilalom kapcsán

Az alábbi nyílt levelet a Dunaág 7139 Egyesület küldte Fadd polgármestere részére a Dombori holtág strandjait érintő  2023. augusztus 11. napjától érvényes fürdési tilalom kapcsán. A kép illusztráció, forrás: Bing AI Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselők! Mind Faddon, mind Domboriban a lakosok, és az üdülőtulajdonosok körében nagy érdeklődést és egyben aggodalmat váltott ki, hogy a múlt héten történt fürdővíz vizsgálatok eredménye szerint a Dombori I. és II. számú strand vízminősége nem megfelelő, ami miatt a fürdőzés korlátozását rendelte el az egészségügyi hatóság. A Dunaág 7139 Egyesület célkitűzései között szerepel többek között az aktív közreműködés a település természetvédelmi, zöldfelület védelmi, szennyezés megelőzési és településfejlesztési tevékenységében. Fontos számunkra a közérdekű információhoz jutás biztosítása, és tagjaink pontos tájékoztatása, továbbá az aktív közreműködés az üdülőterülettel kapcsolatos fejlesztések, célok, tervek megvitatásában és megvalósítá

Köszönet és tervek az 1 százalékos felajánlásokból

A Dunaág 7139 Egyesület nevében szeretnénk kifejezni hálánkat mindazoknak, akik az idei év során az adójuk 1%-át szervezetünknek ajánlották fel. Az ilyen önzetlen támogatás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy közösségünk továbbra is fejlődjön és virágozzon.